Kevin Jochems wint Grote Prijs Lier! Joppen derde!

Kevin Jochems wint Grote Prijs Lier! Joppen derde!

Het werd een feest der lage landen in de 1.45m Grote Prijs van Lier. Na een barrage met veertien won uiteindelijk Kevin Jochems van lokale springruiter, Jeroen de Winter.

In de barrage was Koen De Waele de eerste aan de start. Samen met zijn eigen gefokte, Balouchin KDW Z (Baloubet du Rouet) tikte de Oost-Vlaming twee balken uit de lepels. De eerste foutloze omloop kwam op naam van Loewie Joppen met BWP-hengst, Pallieter Vd N. Ranch (Cornet Obolensky). Kort nadien wist Jeroen De Winter de chrono van het paar te verbeteren.

De Winter dook met BWP-merrie, Paulien Dwerse Hagen (Cornet Obolensky) nipt onder de chrono van Joppen. Kevin Jochems verbeterde nadien de tijd met ruim één seconde. Jochems greep zo de leiding in het zadel van de 10-jarige Crumble-merrie, Camilla van de Helle.

Uiteindelijk won Jochems, De Winter volgt op twee voor Loewie Joppen.

Voormalig Belgisch kampioen, Jos Verlooy volgt met Nixon van 't Meulenhof (Denzel v't Meulenhof) op een vierde plaats. De top vijf van deze 1.45m Grote Prijs werd afgewerkt door Maxime Rius met BWP-ruin, Patron van de Dweerhoeve (Thunder vd Zuuthoeve).

Bas Moerings volgt met Jesther (Cardento) na een foutloze omloop.

Uitslag