Ken Ruysen: "We houden ons nu vooral bezig met het onderhoud van het complex"

Ken Ruysen: "We houden ons nu vooral bezig met het onderhoud van het complex"

Ken Ruysen is in het internationale springcircuit geen onbekende. Zo was hij in het verleden onder andere show director van de Stephex Masters, Knokke Hippique en de Longines Masters in Parijs. Eind vorig jaar ging hij van start als directeur van het Equestrian Centre de Peelbergen en wordt nu meteen met één van de grootste uitdagingen ooit geconfronteerd: de Corona-crisis. Clip My Horse sprak met over de huidige crisis en zijn plannen voor de toekomst.

"Ik denk dat deze situatie voor iedereen een hele uitdaging is, niet alleen voor ons maar voor iedereen binnen de paardensport en in de wereld in het algemeen", begint Ruysen. "Natuurlijk heeft het een grote impact op mijn dagelijkse leven en op het leven in ons hippisch centrum. Het coronavirus heeft dan ook roet in het eten gestrooid wat betreft onze plannen voor het outdoorseizoen. We waren vast van plan om van dit outdoorseizoen een seizoen te maken om nooit meer te vergeten. En vergeten zullen we dit outdoorseizoen waarschijnlijk niet, maar om de verkeerde redenen". 

"Ik herinner mij nog goed dat we onze eerste outdoor wedstrijd van het seizoen hebben moeten afgelasten. Premier Rutte had op de vooravond van onze wedstrijd via een persconferentie duidelijk gemaakt dat het organiseren van events niet aan de orde was. Eerst was er nog sprake dat events tot 100 bezoekers wel mochten doorgaan maar we hebben toen de, volgens mij maatschappelijk verantwoorde, beslissing genomen om het concours af te gelasten. We wisten toen dat in Italië de situatie volledig aan het escaleren was en wilden geen risico nemen. We hebben toen een keuze genomen waar we nog steeds achterstaan. Ondanks het feit dat we toen niet goed wisten waar we voorstonden ben ik ervan overtuigd dat we toen de juiste beslissing hebben gemaakt".

"Waar we ons nu vooral mee bezighouden? Onderhoud (lacht). Eigenlijk zijn we nog steeds druk aan het werk hoewel er geen events zijn. We hebben ook een ongelooflijke teamspirit en dat is, zeker in deze tijden iets om erg trots op te zijn. We knappen nu dus heel wat klusjes op en proberen ook onderhoudsplannen op langere termijn te maken. We hebben natuurlijk ook het voordeel dat we een vaste accommodatie hebben. Zodra het mogelijk is, kunnen we dus snel uit de startblokken schieten om terug events te organiseren. Wanneer dat zal zijn en hoe die events er dan zullen uitzien, kan enkel de toekomst uitwijzen".

Bron: ClipMyHorse