Jur Vrieling verzamelt Wereldbeker punten in Amsterdam!

Jur Vrieling verzamelt Wereldbeker punten in Amsterdam!

Het was topsport van de bovenste plank in de RAI in Amsterdam. In de 1.60m Wereldbeker manche sprong uiteindelijk de Franse snelheidsduivel, Julien Epaillard, naar de winst met Donatello d'Auge. Voor Epaillard, na Lyon en Madrid zijn derde Werledbeker winst van het seizoen! Jur Vrieling zorgde voor een daverende grondvesten in Amsterdam!

Acht combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing. Uiteindelijk maakte de Franse snelheidsduivel, Julien Epaillard zijn reputatie waar. In het zadel van de 10-jarige SF-ruin, Donatello d'Auge (Jarnac) sprong Epaillard naar de winst met ruim één seconde voorsprong.

Het paar klokte foutloos af in 42,04 seconden en verwees zo Edouard Schmitz met Quno (quo Vados I) naar de tweede plaats. Yuri Mansur kon de glimlach op zijn gezicht niet verbergen met een derde ranking. Op de rug van de 15-jarige Vitiki (Valentino) hield Mansur het foutloos in 44,42 seconden. 



Net buiten het podium strandde Alain Jufer met Dante Mm (Diarado) op de vierde plaats, terwijl de Noorse amazone, Victoria Gulliksen de top vijf foutloos afwerkte met de 14-jarige Papa Roach (Perigueux).

Enkel deze top vijf hield het foutloos in de herkansing. Voor eigen publiek nam Jur Vrieling de nodige risico's met Sf-Equestrian's Fiumicino van de Kalevallei (Plot Blue). Het paar tikte één balk uit de lepels en nam genoegen met de zesde plaatS.

Volledige uitslag