Jur Vrieling op kop in CSI2* Grand Prix van Exloo

In Exloo werd zonet de afsluiter van een druk internationaal weekend gesprongen: de CSI2* Grand Prix. 12 combinaties konden zich plaatsen voor de barrage. Een ontknoping met 12 ruiters moest dus over de winnaar bepalen. Die winnaar werd uiteindelijk een Nederlander: Jur Vrieling hield de nul op het scorebord en El Rocco (v. VDL Zirocco Blue) onder het zadel en klokte af in 37,54 seconden.

Hiermee was hij ruim een seconde sneller dan Chantal Regter die met Quilando (v. Quintender) de tweede plaats voor haar rekening nam. Ook zij sprong een foutloze ronde en stopte de chrono na 38,55 seconden. James Billington vervolledigde het podium. Hij sprong een foutloze barrage in het zadel van de KWPN ruin Harwich VDL (v. Arezzo VDL) en finishte in 39,33 seconden.

Voor Monique van den Broek (Bugano de L'abbaye) en Adrian Speight (Millfield Baloney) was er een vierde en vijfde plaats.