Jur Vrieling en Skye Morssinkhof schitteren in Valkenswaard

Jur Vrieling en Skye Morssinkhof schitteren in Valkenswaard

Voor eigen publiek blijven de Nederlandse springcombinaties sterk presteren bij Jan Tops. In Valkenswaard sprongen Jur Vrieling en Skye Morssinkhof deze ochtend op het podium van de 1.45m Longines Ranking rubriek en 1.35m internationale proef.

In de 1.45m Longines Ranking rubriek werd er rechtstreeks op tijd gereden. In het zadel van de 10-jarige Chilli (Colestus) bleef de Britse amazone, Nicole Lockhead Anderson als enige foutloos onder de 60 seconden. Op ruim één seconde verschil volgde Alexander Housen met de 13-jarige Warriors Glory (Warrior) op de tweede plaats. Voor eigen publiek vervolledigde Jur Vrieling de top drie.

De Sf-Equestrian-ruiter vervolledigde de top drie in het zadel van de 12-jarige Grenoble DN (Gaillard de la Pomme). Het paar werd opgevolgd door Max Routledge die met Janeiro (Arezzo VDL)  foutloos voor bleef op Philipp Weishaupt en Just Be Gentle (Tyson).

Shari De Laet laat Brabançonne klinken

In de 1.35m ochtendrubriek wist de Belgische amazone, Shari De Laet de concurrentie achter zich te houden. De Laet sprong naar de winst met de 13-jarige Cachas-merrie, Cataleya. De merrie van Stal Lenssens werd eerder nog uitgebracht door de familie Philippaerts. Met slechts enkele honderdsten van een seconde verschil volgde Skye Morssinkhof voor eigen publiek.

Op vrijdag won de amazone nog met de negenjarige BWP-merrie, Nina vh Scheefkasteel. Ditmaal strandde ze op de tweede plek voor Belg, Sander Kenis en Milana van de Nianahoeve (Inshallah de Muze). 

Alle resultaten