Jur Vrieling en Bart Bles bezorgen hun team Hamburg Giants zilver in GCL etappe van Doha

Jur Vrieling en Bart Bles bezorgen hun team Hamburg Giants zilver in GCL etappe van Doha

Na de tweede individuele competitie van de Global Champions Tour, trokken de ruiters hun teamjasjes aan om te strijden voor de eerste GCL overwinning van het seizoen. Stockholm Hearts bestaande uit Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnsson en Olivier Philippaerts bewezen waarom ze de publieksfavorieten zijn en schreven de eerste GCL beker van het seizoen op hun naam. 

Als laatste ruiters in de ring leverden de Stockholm Hearts sterke foutloze rondes. De twee ruiters van dienst voor het team waren Peder Fredricson en Malin Baryard-Johnsson. Malin kon rekenen op de veertienjarige H&M Indiana om haar foutloos en binnen de tijd over de finish te brengen. Peder stuurde Hansson Wl (v. Hip Hop) ook in een snelle en foutloze ronde over de meet. Met een totale tijd na de tweede ronde van 139,42 seconden en nul strafpunten mochten ze het goud in ontvangst nemen. 

Hamburg Giants verrassen alvast bij de start van het seizoen door sterke prestaties te leveren. De twee Nederlandse ruiters Jur Vrieling en Bart Bles toonden een sterk staaltje talent en namen ze genoegen met het zilver. In het zadel van Long John Silver (v. Lasino) snelde Jur Vrieling foutloos over de meet, gevolgd door Bart Bles en Comme-Laude W (v. Comme Il Faut 5) die eveneens het hout in de lepels lieten liggen. Het team eindigde uiteindelijk met een totale tijd van 146,96 seconden. 

Op drie staat Madrid In Motion te pronken. Het team zette vandaag Jack Whitaker en Maikel van der Vleuten in en parkeerden Eduardo Alvarez Aznar even langs de zijkant voor deze tweede ronde. Whitaker kon rekenen op de dertienjarige schimmel Equine America Valmy De la Lan (v. Mylord Carthago) om binnen de tijd maar met één springfout te eindigen. De druk lag dus op Maikel van der Vleuten en zijn topper Beauville Z (v. Bustique). De taak was duidelijk: foutloos én binnen de tijd blijven voor een podiumplaats te kunnen bemachtigen. Die opdracht begreep van der Vleuten goed en hij leverde een nulrondje met een scherpe tijd af. Met een totale tijd van 141,32 seconden, eindigde Madrid In Motion uiteindelijk derde. 

Klik hier voor de resultaten. 

Foto: © GCL