Julien Epaillard pakt goud in 5* Wereldbeker kwalificatie van Madrid Horse Week

Julien Epaillard pakt goud in 5* Wereldbeker kwalificatie van Madrid Horse Week

47 ruiter- en paardencombinaties kwamen aan de start van de 5* World Cup Qualifier op Madrid Horse Show. Van de 21 foutloze combinaties was het Julien Epaillard die naar de overwinning sprong.

Nadat hij gisteren zilver won in de 1.45m-rubriek Donatello d'Auge (v.Jarnac), had Epaillard nog een geweldig springpaard mee naar Madrid. Caracole de La Roque (v. Zandor Z) deed haar uiterste best voor de Franse ruiter en zette de tijd op een snelle 55,25 seconden. Niemand was in staat om beter te doen. Denis Lynch kwam het dichtst bij hun tijd, en finishte in 57,86 met GC Chopin's Bushi (v. Contendro II), goed voor een tweede plaats. Op de derde plaats eindigde Ben Maher in het zadel van Exit Remo (v. San Remo) met een tijd van 60,15.

Daniel Deusser en Bingo Ste Hermelle (v. Number One d'Iso) pakten de vierde plaats terwijl Eduardo Alvarez Aznar en D'Orient Batilly (v. Numero Uno) vijfde werden.

Voor zowel Maikel als Eric van der Vleuten was er een pechbalk die hen van een hogere notering hield. Maikel had Elwikke (v. Eldorado vd Zeshoek) onder het zadel terwijl Eric met Dreamland (v. Sunday de Riverland) aantrad. Jur Vrieling streed ook mee onder de Nederlandse vlag maar besloot de dag met negen strafpunten op Comme-Laude W (v. Comme IL Faut). 

Volledige uitslag


Foto©: Agence Bordas