Joost Martens en Wout-Jan van der Schans winnen Medium Tour in Kronenberg

Joost Martens en Wout-Jan van der Schans winnen Medium Tour in Kronenberg

Bij de Peelbergen hebben de Nederlandse combinaties het ochtendprogramma van donderdag gedomineerd. Zowel Joost Martens als Wout-Jan van der Schans schreven de tweesterren Medium Tour op naam maar ook Leon Thijssen zegevierde in de eenster Big Tour. 

Voor Martens was er winst in de CSI2* 1.40m Medium Tour. Hij werkte de tweede fase foutloos af in een tijd van 32,14s en kon daarbij rekenen op Kiev (fokker: Stoeterij Broere), een 9-jarige KWPN-ruin van Extase. Leon Thijssen besloot met de eigen gefokte KWPN merrie Juice (Tyson) op twee. 

Wout-Jan van der Schans won met A.S. Eden (For Fashion) de andere uitslag. Dennis van den Brink werd op de KWPN-hengst Kallas, een zoon van Dallas (fokker: A.F.W. Holkenborg) tweede. Op plaats drie noteerde Dave Maarse zich met de 8-jarige La Reine (Astrello). 

Thijssen was op zijn beurt de beste in de Big Tour en begeleidde Faithless Mvdl (Ukato) foutloos het 1.30m hoge parcours rond en naar winst. Gabriel Coumans werd met Kinky Mose Vls (Emerald) tweede voor Vronie van de Rijt en Neil Diamo d'Art (Andiamo Z). Thijssen werd hier ook nog eens zesde in het zadel van de 9-jarige Epic (Billy Mexico). 

Alle resultaten