Johan Bergs en Mighty Ferry A op één in Youngster Tour bij de Peelbergen

Johan Bergs en Mighty Ferry A op één in Youngster Tour bij de Peelbergen

Na gisteren al een goede beurt gemaakt te hebben in de Youngster Tour in Kronenberg heeft Johan Bergs met de 7-jarige Mighty Ferry A de overwinning kunnen boeken voor eigen publiek. 

De ruime opkomst in deze proef voor jonge paarden zorgde voor een opgesplitst resultaat. Bergs verzekerde een Nederlandse overwinning op de rug van Mighty Ferry A, een 7-jarige KWPN merrie van Zerlin M uit de fokkerij van J.A.M. Althuyzen. Daarnaast werd Bergs ook vierde op For Luna Cl Z (For Pleasure), een Zangersheide merrie gefokt door L.G. Training. De tweede plaats was voor Thiago Ribas Da Costa en Sooper Trooper (Diamant de Semilly) gevolgd door Thibeau Spits en Cloverly Dh Z, een dochter van Comme il Faut uit eigen fokkerij van de familie Spits.

In de andere uitslag werd de winst toegeschreven aan Viktor Melin en de 8-jarige Chloe H (Coventry, fokker: Johanna Sendström). 

Bij de 5- en 6-jarigen scoorde Roy Weel het beste Nederlandse resultaat en werd tiende op Nunya W, een 6-jarige KWPN merrie van Grandorado TN. Frans Kenis zag de door hem gefokte Stormer van het Bevrijdthof, ene BWP hengst van Inaico het zilver grijpen. De overwinning was voor Karen Moeller Rohde en Fiorina Ask (Dominator 2000 Z).

Alle resultaten