João Marquilhas zegeviert met KWPN'er Jacarta Equigenne in CSI5* hoofdrubriek Sharjah

João Marquilhas zegeviert met KWPN'er Jacarta Equigenne in CSI5* hoofdrubriek Sharjah

Een vrij rustige dag in Sharjah begon met de Cavalor Speed Cup, die werd gewonnen door Shane Breen en Z7 Ipswich. De tweede en al laatste klasse voor de strijd van de Six Bars zou losbarsten, was de CSI5*-W Sharjah Sports Council Cup. Deze 1,50m hoge klasse, tellend voor de Longines Ranking, had João Marquilhas bovenaan met Jacarta Equigenne.


Slechts zeven van de meer dan dertig combinaties slaagden erin foutloos te blijven en zich te plaatsen voor de barrage. De Portugees raakte geen enkele paal aan aan boord van de 10-jarige KWPN merrie, Jacarta Equigenne (Lord Z). Hun tijd van 35,52s zette hen op de eerste plaats. Zijn landgenoot, Duarte Seabra (POR), volgde kort daarop in het zadel van HHS Washington (Tinaranas Inspector) en bleef ook foutloos met een tijd van 36,21s. Met 36,16s op de klok namen Luiz Felipe Neto de Azevedo (BRA) en Valentino Massuere (Canturo) de tweede plaats in vóór Seabra.

Michael Pender (IRL) ging voluit met HHS Fortune (Catoki) en eindigde in een razendsnelle 32,84s maar één paal naar beneden liet hen op de vierde plaats achter. Ramzy Al Duhami (KSA) eindigde op vijf met Addressee (Messenger).

Resultaten