Jip Grootegoed wint hoofdnummer Emmers Cup

Jip Grootegoed wint hoofdnummer Emmers Cup

Bij de Peelbergen is het Emmers Cup Winter Festival op volle gang. Op donderdag bestond de hoofdrubriek uit een 1.30m hoge proef waar Jip Grootegoed met de overwinning aan de haal ging. 

Net geen dertig combinaties kwamen aan de start in de hoogste proef, dat rechtstreeks op tijd werd verreden. Jip Grootegoed zorgde op Garizona (Tangelo vd Zuuthoeve) voor de snelste tijd en won. Slechts enkele honderdsten verschil hielden Rens Spreuwenberg met Corneenne Batilly (Numero Uno) op twee. Op het brons zagen we nog een Grootegoed terug met Mandy die de zevenjarige hengst Quarco (Udarco) reed. Marwin van den Nieuwenhuijzen werd vierde op Lavira Hop (Hermantico) en ook Joep Schaap viel met z'n zesde plaats voor Abbervail Diamant (Diamant de Semilly) in de prijzen.

In de 1.20m rubriek voor Senioren greep Junyfer Prenger tot tweemaal toe naast de overwinning. In het zadel van Contesso (Contendro) werd de amazone tweede, op Halocia (Warrant) eindigde ze op drie. Prenger wist te winnen in de 1.10m proef met Jonker van de Donkhoeve (Vagabond de La Pomme). Het was Meike Boone die de 1.20m rubriek op naam schreef met Clarentino van de Mispelaere (Clarimo). 

De Junioren 1.20m proef leverde winst op voor Nanne van den Boom en Corlensky Dee (Corlensky G). Over 1.10m stond Anne Willemssen op één met Fast Forward (Zidane). Hier werd Willem Schaap tweede met Quantas 15 (Quintero) voor Per Lammen en Hernan Termo (Crespo VDL). 

Ook voor de pony's werden de hindernissen opgetrokken tot op een hoogte van 1.20m. Stella Heijligers finishte foutloos met Thistje Junior (Kantje's Amethist) en won. Daniek Vissers achtervolgde op zowel twee als drie met respectievelijk Delano (Del Piero) en Hello onder het zadel. 

Resultaten