Mel Thijssen begint goed aan het NK Junioren

Mel Thijssen begint goed aan het NK Junioren

Treedt Mel Thijssen in de voetsporen haar zus Sanne, die vorig jaar kampioene was op het NK Junioren in Mierlo? In het eerste onderdeel van het NK in Mierlo, een snel- en wendbaarheidswedstrijd, heeft Mel zonet met Wishkarla een belangrijke stap gezet. Mel won in een tijd van 72.59 seconden en dat was zelfs inclusief de vier seconden voor de springfout. Kim Meijer staat tweede met Carrera KM, Lars Kersten reed Dobbey naar de derde tijd.





In de eerste wedstrijd van het NK junioren kwamen 38 combinaties aan start met Mel Thijssen (Sevenum) als snelste met Wishkarla. Met haar tweede paard Batistuta was Mel zelfs nog sneller, maar de twee springfouten bracht ze op de twaalfde plaats.

“Het plan was om goed te beginnen. Ik wil hier winnen en met een fijn gevoel naar huis gaan. Alles ging heel makkelijk met Wishkarla. Jammer van de fout, maar toch nog eerste. Ik baal nu wel heel erg van die fouten met Batistuta, maar ben toch wel heel tevreden over beide merries. Het is allemaal wel een beetje snel gegaan”, lacht de 15-jarige Mel, die vorig jaar nog de Hartog Lucerne Trophy reed bij de pony’s en deelnam aan het EK Children. “Ik heb fijne paarden en het heeft hier goed uitgepakt. Mijn vader Leon helpt me met trainen en mijn moeder Dorien met alles er om heen. Ik wil graag het EK rijden, maar dat wordt denk ik nog moeilijk genoeg.”

Kijk hier voor alle resultaten.