Hessel Hoekstra wint Prijs Morssinkhof Rymoplast voor thuispubliek

Hessel Hoekstra wint Prijs Morssinkhof Rymoplast voor thuispubliek
In Lichtenvoorde stonden deze middag verschillende Grand Prix op het programma. Daarnaast werd ook de Morssinkhof Rymoplast Prijs verreden, een 1,40m rubriek voorbehouden voor junioren. 38 combinaties traden aan en slechts vijf van hen slaagden erin om een foutloze eerste ronde te rijden.

De winst ging naar onze landgenoot Hessel Hoekstra. Met zijn NRPS ruin Qstar (Quasimodo Z) reed hij een foutloze barrage in 26,46 seconden. Hiermee was hij net geen seconde sneller dan de Belg Simon Morssinkhof die met Gines van de Klunderd (v. Chatman) in 27,55 seconden door de finish reed. Hij liet hierbij alle balken in de lepels. De derde plaats ging naar de Nederlandse Laurie Touw. Zij reed met de 8-jarige KWPN-er Demacoemba (v. Canturano) een foutloze barrage in 29,37 seconden.

Diezelfde Laurie Touw eindigde ook op de vierde plaats. Hiervoor kon ze rekenen op Carel van Donderen (v. Acolino). Het duo kwam door de finish na 35,03 seconden en met vier strafpunten op de teller. Simon Morssinkhof opende de top vijf met zijn eerste plaats, maar met Cara Victoria (v. Chacco Blue) sluit hij ook de top vijf. Ook hij kreeg een springfout aangerekend en finishte in 44,94 seconden.

Klik hier voor de resultaten