Jersey Kuijpers en Sven Peters springen op het podium in Valkenswaard

Jersey Kuijpers en Sven  Peters springen op het podium in Valkenswaard

Begin deze week waren de jonge paarden en veteranen aan het werk in Valkenswaard. Vandaag palmt de jeugd de pistes in. In de 1.45m openingsrubriek voor Young Riders liet Gilles Thomas meteen het Belgisch volkslied weerklinken. Sven Peters sprong voor eigen publiek naar de tweede plaats.In de 1.20m Children sprongJersey Kuijpers op het podium. 


QUICK RESULTS 1.45
1. Gilles Thomas - Edison van Schuttershof
2. Sven Peters - Channel
3. Max Haunhorst -Chaccara


De Young Riders hadden alvast een drukke ochtend in Valkenswaard. In de 1.45m ochtendrubriek wist de Belgische springruiter, Gilles Thomas de concurrentie achter zich te houden met de 9-jarige sBs-zoon van Darco,  Edison van Schuttershof. Het duo klokte foutloos af in 28,36 seconden.

Sven Peters volgde op de tweede plaats met de 12-jarige KWPN-merrie, Channel (Rascin). Ook Max Haunhorst hield de chrono onder de 29 seconden met Chaccara (Chacco-Blue). Het paar werd opgevolgd door Arnaud Gaublomme met de 8-jarige Plato de Muze Z (Plot Blue). 

Opnieuw Gilles Thomas

In de openingsrubriek strandde het podium op ongeveer een halve seconde van elkaar. Gilles Thomas noteerde de snelste chrono met de 7-jarige Holstein-merrie, Evita. Het duo wist nipt voor te blijven op Christian Eiling met onder het zadel de 9-jarige C'est-Ca (Colman). Het podium in deze rubriek werd afgewerkt door Franziska Müller met de 8-jarige Connor 48-zoon, Conner.

Jersey Kuijpers scoort bij  de Children.

Een grote delegatie Belgische Children komt aan de start in Valkenswaard. In de 1.20m Children rubriek sprong Anjolie Vanhecke naar de overwinning met de 19-jarige Melodie du Centaure (Fidji du Fleury). Het duo wist als enige foutloos onder de 25 seconden te blijven als voorlaatste aan de start. Laatste amazone aan de start, Louise Ameeuw deed haar best de tijd te verbeteren maar strandde uiteindelijk op de tweede plaats.

In het zadel van Sea Coast Exellentie (Berlin) bleef Ameeuw net geen twee seconden voor op de Nederlandse combinatie, Jersey Kuijpers met Jk Horsetrucks Commanchi (Cassini I). 

F. Sportfot