Jérôme Guery: "Ik geniet ervan om mijn zoon met Papillon te zien rijden"

Jérôme Guery: "Ik geniet ervan om mijn zoon met Papillon te zien rijden"

De Belgische topruiter Jérôme Guery zit momenteel thuis, net zoals wij allemaal. Hij vertelde dat hij in deze tijden vooral van de tijd met zijn familie geniet.

“Of ik het erg vind om thuis te zijn? Nee, helemaal niet”, begint Guery. “Ik geniet ervan om thuis te zijn en meer tijd door te brengen met mijn familie. Daar heb ik de afgelopen jaren minder tijd voor gehad aangezien ik altijd van concours naar concours reisde dus dit doet mij eigenlijk wel goed". 

Je zoon rijdt momenteel één van je oude toppaarden, Papillon: “Ja en ik geniet er echt van om hem met Papi te zien rijden. Ze kwamen al tijdens verschillende internationale rubrieken aan de start en dat doet mij altijd veel plezier. Papillon zal altijd een speciale plaats in mijn hart hebben, hij is misschien niet het beste paard dat ik ooit gereden heb maar hij is wel het paard dat het meest voor mij gedaan heeft. Het is super om te zien dat mijn zoon nu kan groeien met dit paard. Bovendien zie ik dat Papillon ook voor hem zijn best doet. Papillon is zo een echt familiepaard geworden”.

“Uiteraard is het jammer dat er momenteel geen wedstrijden zijn maar we blijven thuis wel doorwerken. We steken nu meer tijd in de jongere paarden en proberen de conditie van de oudere paarden op peil te houden. Meer kunnen we op dit moment niet doen denk ik. Bovendien biedt deze situatie wel mogelijkheden voor de fokkerij. We hebben zo bijvoorbeeld beslist om Quel Homme momenteel vers aan te bieden, aangezien hij toch geen wedstrijden springt. Quel Homme is de koning van de stal momenteel, ik denk persoonlijk dat hij het ook wel leuk vindt om eens thuis te zijn”.

Bron: Jump Inside / Stud for Life