Jeffrey Schmitz is Nederlandse sterkhouder in Grote Prijs Sentower Park

Jeffrey Schmitz is Nederlandse sterkhouder in Grote Prijs Sentower Park

Niet minder dan zeventien combinaties kwalificeerden zich voor de 1.45m CSI2* Grand Prix in het Sentower Park. Uiteindelijk snelde Bertram Allen met de 9-jarige Caprisco naar de winst. Voor Nederland noteerde Jeffrey Schmitz het beste resultaat.

Acht duo's noteerden een dubbele nulronde in deze internationale Grote Prijs. Bertram Allen en de 9-jarige zoon van Cole Porter bleven slechts enkele tienden van een seconde voor op België's Louis Le Grelle. De Belg volgde op het podium met Eric Vercauteren zijn BWP-ruin, New Life van het Hellehof (Elvis ter Putte).

De derde trede van het podium kwam op naam van Sasha Barthe met onder het zadel de SF-merrie, Broceliande du Lac (Rock'N Roll Semilly). Eerder schitterde voormalig Belgisch kampioen al in Opglabbeek.

Samen met G'Majo van de Caloo Meerschen (Ugano Sitte) strandde de Belg ditmaal op de vierde plaats en verwees zo Leonie Peeters met haar Tinkoucha Hero Z (Tinka's Boy) naar de vijfde plaats. Voor Nederland volgde Jeffrey Schmitz in de prijzen. Schmitz loodste zijn 9-jarige Kannan-zoon, Kaviaar Delta Mossel Z foutloos naar de zevende plek. Ook Roelof Bril en Iberico (Contendro I) hielden het foutloos, goed voor plek acht.

Volledige uitslag