Jack Ansems en Queen van het Voortveld missen de overwinning in Lier

Jack Ansems en Queen van het Voortveld missen de overwinning in Lier

De start van het outdoorseizoen bij het Azelhof is gegeven. De eerste dag van de internationale springwedstrijd werd besloten met de CSI2* 1.35m rubriek, waar Jack Ansems zich een weg baande naar het podium. 

Voor Dimme D'Haese was er in het zadel van Next Funky de Muze (Elvis ter Putte) de derde plaats. Met het fokproduct van Joris De Brabander finishte hij de tweede fase in 28,68s. Met een tijd van 28,38s plaatste Jack Ansems zich voor hen op twee met de BWP merrie Queen van het Voortveld, een 8-jarige dochter van Andiamo Z. De snelste chrono werd afgeklokt op 27,32s door de Italiaan Gianni Govoni en de Zangersheide merrie l'Alize Z 'L'Arc de Triomphe, uit de stallen van Gassen Harald. 

De Nederlandse eer werd mee verdedigd door Kevin Jochems die Kylie VJ (Freeman VDL) naar vier stuurde. Op vijf volgde Fleur Holleman met Faltic (Baltic VDL). Jeroen Dubbeldam wist zich dubbel te klasseren en werd veertiende op Trezegut (Turmalin 1202) terwijl Kumina Della Caccia (Kannan) hem de 26ste plaats opleverde.

Eerder stuurde Fleur Holleman de KWPN merrie Lancome (Humberto ASK) naar de vierde plaats in de CSI1* 1.30m rubriek. Kim Hoogenraat plaatste zich met Idaho V/D Hagenhorst (Big Star) op zes. 

Resultaten