Jack Ansems en Patty de Groot drukken hun stempel in Youngster Final van Oliva

Jack Ansems en Patty de Groot drukken hun stempel in Youngster Final van Oliva

De laatste week van de Spring MET 2024 Tour in het Spaanse Oliva werd op woensdag ingeluid met de finale voor zesjarige paarden. Jack Ansems kon zich met beide troeven een plek in de barrage toekennen en greep uiteindelijk met beide paarden een plek in de top tien. 

In het zadel van Napoleon, een KWPN ruin van Insider gefokt door de familie Van Den Berg, bracht Ansems het beste resultaat voort in de elfkoppige barrage. Het duo had een snelle tijd maar kreeg ook vier strafpunten aangerekend waardoor ze uiteindelijk op zeven besloten. Wat verder op negen volgde Ansems nog eens met hier de Aganix du Seigneur-zoon Ami Hero Z (fokker: Aimee Van Gerwen) onder het zadel. 

De KWPN merrie Noblesse Nada R T (Diamant de Semilly) werkte onder Ana Carolina Sandoval Muñoz foutloos af in het 1.30m hoge parcours en werd op twee genoteerd. Met slechts enkele honderdsten verschil was het de Britse Louise Simpson die Bp Bouladuff (Aganix du Seigneur) naar winst stuurde. 

Resultaten

In de finale voor vijfjarige paarden kon Patty de Groot haar stempel drukken in het zadel van Odyssee Geyfra. Met de door Van De Beek gefokte KWPN merrie van Poke de Mariposa bleef de Groot dubbel foutloos in het 1.20m hoge parcours en liet de vijfde plaats noteren. A. Renting's fokproduct One Date (Up To Date) werd door Ausra Clarke naar tien gestuurd. 


F. ©: 1clicphoto