It's a win! voor Marriët Smit–Hoekstra in de 1.30m finale

It's a win! voor Marriët Smit–Hoekstra in de 1.30m finale

Marriët Smit-Hoekstra had het hele jaar al naar Indoor Friesland uitgekeken. In drie blogs schreef ze er enthousiast over op de website en sociale media van Indoor Friesland.

En tot grote vreugde van het in grote getale aanwezige en enorm enthousiaste publiek wist Smit-Hoekstra als laatste starter het snelst over de eindstreep te komen van de 1.30m-finale van de Horses2fly Competitie in het WTC Expo in Leeuwarden. Een prachtige voorlopige climax van MHS’s Road2IndoorFryslân dus!


Haar partner in de 1.30m-finale was de zevenjarige merrie Lemonade TN (v. Vagebond de la Pomme). De eindtijd van het duo was 37.95 seconden. Tweede werd Folkert Kelderman met de negenjarige merrie Jalverna (v. Baltic VDL) in een tijd van 41.08 seconden. De derde plaats was voor Sigrid Bos en haar achtjarige merrie Kabella Ts (v. Ublesco) in de tijd van 47.27 seconden.


Publiek draagt je


Het was ons al duidelijk, maar Marriët is blij. Marriët: “Natuurlijk ben ik blij. Heel blij. Op zo’n geweldige wedstrijd winnen. Het publiek draagt je. Je denkt dat je hard gaat, maar het publiek schreeuwt je naar nog een versnelling harder.”


Hopelijk internationaal ook een vuist


“Maar, het belangrijkste komt nog. Ik hoop dat ik ook in de internationale wedstrijd een vuist kan maken en dat ik weer een mooie ervaring op kan doen.”
Sfeer, topsport, thuisgevoel


“Indoor Friesland voor mij? Sfeer, topsport, thuisgevoel. Indoor Friesland is echt heel belangrijk voor mij. Ik kwam hier als klein meisje al. De hele herfstvakantie zat ik hier. Paarden, paarden en een bezoekje aan de snoepkraam. Niet om andere concoursen tekort te doen, maar Indoor Friesland is gewoon een completer concours dan andere soortgenoten. Natuurlijk ben ik een echte Friezin. Ik ben geboren in Tzum, op mijn vijftiende ben ik verhuisd naar Franeker en nu wonen we in Mildam bij Heerenveen. Maar, Indoor Friesland en Leeuwarden hebben iets, het maakt wat los. Andere concoursen in Friesland vind ik ook niet zo leuk als dit evenement.”


Lemonade TN natuurtalent


Marriët moet lachen. “Ik vergeet bijna mijn rit. Mijn basisrondje ging abnormaal goed ondanks dat ze nog zo jong is. Lemonade TN is een natuurtalent. Albert Zoer zei over de barrage nog dat ik me niet gek moest laten maken. Maar ik ging en het liep. Het laatste stukje was eigenlijk te gek, maar mijn paard loste het op voor mij.”


bron: Persbericht - F. © Digishots