Iris Michels houdt Joost Martens van podiumplek in 2* 1.35m bij Peelbergen

Iris Michels houdt Joost Martens van podiumplek in 2* 1.35m bij Peelbergen

De 2* 1.35m rubriek bij Peelbergen stond bijzonder toegankelijk gebouwd, waardoor de kunst minder was om foutloos te blijven, maar wel om de chrono nog sneller te stoppen dan anders. Iris Michels en Joost Martens hadden deze boodschap goed begrepen, en snelden met slechts honderdsten verschil naar de derde en vierde tijd.

Bijna vijftig deelnemers wisten het 1.35m hoge tweefasen parcours foutloos af te leggen, waardoor elke seconde meer op de klok van het allergrootste belang werd. Rodrigo Giesteira Almeida kwam met de 8-jarige Selle Français merrie Epure de B'Neville (Bisquet Balou C vd Mispelaere) midden in de proef van start, en bepaalde daar de te kloppen tijd van 24.87 seconden. Uiteindelijk kwam niemand hier meer in de buurt, waardoor de Portugees het goud mee naar huis kreeg. De Duitser Kai Thomann sprong met de 8-jarige donkere vosmerrie Journesse du Rouet (Balou du Rouet) naar de tweede tijd in 26.25 seconden. Iris Michels volgde op een halve seconde van het Duitse duo, en mocht zo in het zadel van de 9-jarige KWPN merrie Izabelle (Comme Il Faut) het podium vervolledigen.

Net buiten dat podium werd het onderscheid tussen vier en vijf met een verschil van slechts één honderdste bepaald. Joost Martens en de 9-jarige KWPN merrie I (Cascarillo) wonnen het daar in 26.93 honderdsten van de Belgische Leonie Peeters. Peeters reed hierdoor op de 10-jarige BWP merrie Maquinn Vd Heffinck (Quinn Vd Heffinck) als vijfde de prijsuitreiking binnen.

Vind de volledige uitslag hier.