Internationale selecties: Oranje jassen gaan voor de winst in Nations Cup Mannheim!

Internationale selecties: Oranje jassen gaan voor de winst in Nations Cup Mannheim!

In Compiègne is aanstaand weekend de eerste Nations Cup wedstrijd voor de dressuurruiters. Het Nederlandse team bestaat uit TeamNL ruiters Dinja van Liere, Denise Nekeman en Karen Nijvelt. De Nederlandse ruiters zijn ook goed vertegenwoordigd in de 3- en 1-ster wedstrijden en in de rubrieken voor de jeugd. Voor andere TeamNL dressuurruiters is het CDI in Exloo weer een ijkpunt richting de Spelen. Ook de jeugdruiters komen in Exloo in actie.

Voor TeamNL springen is in Mannheim de eerste ronde van de EEF Nations Cup serie met onder andere de kersverse Nederlands kampioen springen Willem Greve. Mannheim heeft ook plaats ingeruimd voor de paradressuur met voor Nederland Rixt van der Horst.


Andere springruiters van TeamNL zijn op de Global Champions Tour in Shanghai en het 5* concours in Windsor, de 4* in Canteleu, de 3* wedstrijden in Opglabbeek en Redefin en de 2* wedstrijden in Ermelo en Riesenbeck. De springjeugd is in Linz-Ebelsberg waar ook landenwedstrijden worden gehouden. Tot slot is er Nederlandse deelname op een springconcours in Portugal.


In Windsor is ook een World Cup kwalificatie voor de vierspanrijders. Nederland is met een sterk team in Engeland met IJsbrand Chardon, Edwin van de Graaf, Hans Heus en Koos de Ronde.


Verder zijn Nederlandse ruiters op eventingwedstrijden in Sopot, Jardy, Münster en Osberton. En is er Nederlandse afvaardiging op endurance wedstrijden in Zweden en Frankrijk en op een menwedstrijd in Denemarken.

Ontdek hier de selecties