Zwitser spurt als laatste naar de Longines Ranking winst terwijl Willem Greve prijzen pakt in Oliva

Zwitser spurt als laatste naar de Longines Ranking winst terwijl Willem Greve prijzen pakt in Oliva
De Zweedse amazone, Jonna Ekberg heeft duidelijk de smaak te pakken in Oliva. Na haar Longines Ranking overwinning op donderdag avond sprong Jonna Ekberg ook vandaag in de spotlights in de Longines Ranking rubriek. Het bleef spannend tot de laatste ruiter in de piste. De Zwitser Yannick Jorand verscheen als laatste aan de start. Ekberg hield stevig vast aan de leiding tot dat moment.

Op de rug van Cipetto 2 (v. Contagio) snoepte de Zwitser alsnog enkele seconden van Ekberg's tijd en greep zo de overwinning in 34,48 seconden. De Zweedse  Ekberg vertrouwde voor het parcours op de kunsten van de SF-hengst, Univers du Vinnebus (v. Luccianno).

Het duo klokte foutloos af in 34,55 seconden en haalde zo uiteindelijk de tweede plaats.. De Finse Anna-Julia Kontio volgde op de derde stek in het zadel van de Landos-zoon, Lorenzo. Kontio kruiste de eindmeet in 35,17 seconden en bleef zo slechts een tiende van een seconde voor op Romain Duguet met Calder (v. Casall).

De top vijf van deze 1.45m rubriek werd vakkundig afgewerkt door Gilbert Böckmann met Pikeur Lord Fauntleroy (v. Lord Pezi) onder het zadel. Met één springfout in de barrage haalde Willem Greve alsnog de prijzen. Samen met Formidable (v. Carambole) selecteerde hij zich voor een volgprijs.

Klik hier voor de resultaten