Zweedse laat een peleton Belgen achter zich in de eerste CSIU25 in Mechelen

Zweedse laat een peleton Belgen achter zich in de eerste CSIU25 in Mechelen
Het avondprogramma in Mechelen doet alvast watertanden met de Award van het Landbouw paard van het jaar en VLP talent van het jaar in combinatie met het "Belgium Indoor Championship". Ondertussen kwamen de CSIU25 ruiters als eerste internationale combinaties aan de start in de B-piste.

Maar liefst 53 combinaties kwamen aan de start in deze 1.30m proef. Uiteindelijk was het de Zweedse Antonia Andersson die samen met de 8-jarige Nintender-zoon, Non Stop. Het duo kruiste de eindmeet in 26,73 seconden, ruim drie seconden sneller  als België's Jeroen de Winter. De Winter en de 7-jarige BWP-merrie, Juice van het Meerdaalhof (v. Elvis Ter Putte) stopte de tijd in 26,93 seconden.

Haras de Laubry's ruiter, Jordy Oostvogels en de 12-jarige Elaba de Laubry (v. Chin Chin) sprongen naar een derde plaats. De merrie van de gelijknamige fokkerij sprong eerder succesvol op een 1.45m niveau met Equteam-ruiter, Damien Haelterman.

De top vijf werd afgewerkt door twee Belgische duo's. Laurie Leonard volgde op de vierde plaats met de sBs-merrie Diva Ste Hermelle (v. Douglas) en Dries Dekkers met Buzzlines Tornado IV (v. Heartbreaker) op vijf.

Voor Nederland presteerde Micky Morssinkhof de beste plaats. Op de rug van Care For Love (v. Cardento) sprong hij naar een tiende plaats. De combinatie kruiste de finish foutloos in 30,76.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN