Zangersheide en BWP kleuren podium in Calgary

Zangersheide en BWP kleuren podium in Calgary
De tweede week van de Royal West jumping wedstrijd in het Stampede in Calgary, Canada besloot de dag met een 1.45m CSI3* wedstrijd. In totaal kwamen 24 combinaties aan de start in het omgevormde congrescentrum. Lokale ruiter, John Anderson, verwelkomt er voor het derde jaar op rij het (Noord) Amerikaans internationaal deelnemersveld.

In de 1.45m haalde Keean White de absolute overwinning. De Candese springruiter strandde eveneens op een derde plaats. Op de rug van de 12-jarige Zangersheide-merrie Carrera van het Westleven Z (v. Canadian River) haalde White de overwinning na een nulronde in 70,47 seconden. Het fokproduct van Yves Putman sprong vorige week al naar een tweede plaats in Calgary. Carrera is sinds 2014 onder het zadel van Keean White.

Samen met de BWP-merrie Hera van de Kouterhoeve (v. Dawson van de Padenborre) eindigde White derde. Het fokproduct van Oost-Vlaming Rene Stevens kruiste de eindstreep in 71,79 seconden met een totaal van vier strafpunten. Chileens springruiter Samuel Parot won afgelopen zondag de internationale tweester GP in Calgary. Bij de opening van de CSI3* wereldbeker manche strandde hij op de tweede plaats met JK Horsetrucks Chantilly (v. Calvaro Z).

De top vijf werd afgewerkt door twee Canadese amazones. Erynn Ballard (Z Diamanty) en Vanessa Mannix (Nirvana de Terlong) finishten op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.