Yves Houtackers springt naar winst in Mijas

Yves Houtackers springt naar winst in Mijas
In Mijas, Spanje is opnieuw een week van de springtour van start gegaan. Bij de zevenjarigen sprong Nederlands springruiter Yves Houtackers naar de winst met Visconti de Beaufour (Numero Uno x Le Tot de Semilly). Het duo kruiste de eindstreep in 39,65 seconden. Landegenoot Doron Kuipers en Elcapone M (v. Baloubet du Rouet) stond lange tijd op kop, maar strandde uiteindelijk op de vierde stek. Het duo stopte de klok in 41,54 seconden.Michael Pender en ESI Georgia (v. Clover Echo) bezetten de tweede plaats na een foutloze barrage in 40,35 seconden.

Het podium werd afgewerkt door Alex David Gill en Billy Fraulein (v. Billy Congo). Pius Schwizer werkte dan weer de top vijf af op de rug van ABout A Dream (v. Clinton).

Bij de zesjarigen sprong Kevin Gielen naar een vierde plaats. Samet met de Diarado-nakomeling, Dexter finishte Gielen foutloos in 38,80 seconden. De overwinning was er voor Kartouch van 't Klavertje Vier (v. Bamako de Muze) en Radovan Sillo. Het fokproduct van M. Van Duyse kruiste de eindstreep in 37,47 seconden. Enrique Camiruaga (Revel de la Real) en Santiago Nunez Riva (Recesvinto) werkten het podium af.

Bij de vijfjarigen sprong Cassandre Malherbe naar de winst met haar eigen fokproduct Come What May Z. De Zangersheide-dochter van Chippendale Z hield het foutloos in 35,61 seconden.