Yves Houtackers pakt de winst in de Costa Del Sol Tour van Mijas

Yves Houtackers pakt de winst in de Costa Del Sol Tour van Mijas
Vandaag werd er in Costa Del Sol Equestrian Tour de Grand Prix gereden op 1.45m hoogte. De snelste in deze barrage was de Fransman Olivier Robert. Hij had onder het zadel Eros en ging door de finish in 42,97 seconden. Eros is een BWP-hengst van Querlybet Hero en werd gefokt door Andre Van Duyse in Tielrode, België. De twee belande eerder al in de top vijf bij Mijas en de twee zijn nog maar samen in competitie sinds December.

De top drie werd verder aangevuld door Britse ruiters, Harry Charles was net iets trager dan Robert in een tijd vna 43.51 seconden. Hij deed dit met zijn paard Vivaldi du Dom (v. Casall ASK). Hij werd opgevolgd door William Funnell met Billy McCain (v. Cevin Z) in 44.07 seconden.

Verder vervolledigde Martin Dinesen Neergaard met Christoph Columbus (v. Charisma I) in 44.77 seconden en Erika Lickhammer met Paris (v. Armitage) in 46.96 seconden de top vijf.

Er werden twee 1.40 proeven gereden ook vandaag, in de eerste was het de Duitse Benjamin Wulschner die de winst nam. Hij reed met Rytters Quinton (v. Quebec) en ging door de finish in 24.41 seconden. Hij werd opgevolgd door de Brit Adrian Whiteway die aan de start verscheen met Anytime II en de klok stopte in 24.44 seconden.

De top drie werd aangevuld door Bruce Goodin met Lajgårdens Landor (v. Landor S) in 24.66 seconden. De volgende twee ruiters waren Zwitsers, Jessy Putallaz en Alain Jufer. Putallaz kwam in de ring met Bella XXI (v. Baloubet du Rouet) en zette de chrono op 25.78 seconden. Jufer reed met Casall (v. Casall Ask) een foutloze ronde in 26.10 seconden.

In de andere 1.40m proef was de winst voor de Nederlander Yves Houtackers. Hij bereed zijn Zangersheide-hengst Mamba du Buisson Z (v. Mr. Blue) en ging door de finish in 39,88 seconden. De tweede plaats was voor Fidel Segovia die in het zadel zat van Suleika d'Argouges (v. Quaprice Z) en over de eindmeet ging in 40,46 seconden.

Iets trager kwam Antonia Andersson op de derde plaats te staan in 41,09 seconden met Impuls vd Heffinck (v. Cooper van de Heffinck). Verder kwamen Aurelia Loser met Castlefield C Hunter (v. Cassini II) in 41,45 seconden en Fidel Davila Garcia met Cermont (v. Vermont) in 43,66 seconden in de prijzen.

1.30m

  1. Jules Orsolini -Roxane des Etisses

  2. Jules Orsolini - Tequila D'Epte

  3. Richard Howley - Culandro

  4. Honor Draycott - Lux de Lux

  5. Pilar Rico Muñoz - Zandocan Z


1.20m

  1. Leone George - I Candy II

  2. Celine Pozo - Red Butterfly Du Clos

  3. Pippa Funnell - Billy Starlet

  4. Anastasia Bondarieva - Alstom de Kreisker

  5. Lucia Llaneza Iglesias - Heartbreaker Del Pas


1.10m

  1. Doron Kuipers - Cornville

  2. Jessica Blatchford - Clementienne

  3. Franziska Wora - Lillifee 10

  4. Alexia Apostolescu - Kavallo S

  5. Louise Halford -  Captain Sapphire


Klik hier voor alle resultaten.