Wout-Jan van der Schans stuurt Enzo DH (Indoctro) naar prachtige thuisoverwinning in Grand Prix Wierden

Wout-Jan van der Schans stuurt Enzo DH (Indoctro) naar prachtige thuisoverwinning in Grand Prix Wierden
Het was een waar spektakel daarnet in Wierden, want ongeveer 60 ruiters toonden hun springkunsten in de CSI* Grand Prix 1,30m. Het was uiteindelijk Wout-Jan van der Schans die met Enzo DH (Indoctro) de overwinning voor het thuisland binnenhaalde. In 49,25 seconden versloeg hij tijdens de barrage de slechts andere combinaties, ondanks twee strafpuntjes voor tijd.

De Brit Nick Benterman werd met vier strafpunten in precies 44 seconden tweede met Cartobet (Cartoon), nipt 0,07 seconde sneller dan Kars Bonhof en Gernice van de Postbaan (Numero Uno). Zij werden derde. Riossa Gaj stuurde Grannuschka (Con Chello) naar de vierde plaats voor Slovenië.

De vijfde plaats ging dus naar de snelste ruiter van de basisomloop met de minste strafpunten. Dat was de Duitser Christian Hess. Hij maakte met Lamaze (Lasino) één foutje voor tijd, en zo werd hij beloond met de vijfde plaats. Jeroen Dubbeldam en Dutsboy (Veron) hadden ook één punt en werden zevende, Daphne van der Schaar werd tiende met Ghodinho VDS.

Klik hier voor het volledige resultaat.