Willem Greve in superrit naar winst op Outdoor Gelderland

Willem Greve in superrit naar winst op Outdoor Gelderland
In het hoofdnummer van de vrijdag avond is het Willem Greve die een Nederlands podium in CSI3* Gold Tour rubriek aanvoert.  In een waanzinnige rit bleef de Markeloer Jelmer Hoekstra en Niels Knapen voor.

Het was aangenam vertoeven was nu het iets was afgekoelt in Arnhem en daarom werd er ook hevig gestreden in de 1.50 hoge kwalificatie proef voor de Grand Prix van zondag. Niels Knapen beet daarbij de spits af in een barrage met tien combinaties en zet met Caluna´s Cacharel Z  een tijd van 43.05 seconden neer waar vele zich op kapot rijden. Zo komen Wout-Jan van der Schans, Albert Zoer en Lorenzo de Lucca allemaal in de buurt maar zien een balk naar beneden komen.

Maar de in vorm verkerende Jelmer Hoekstra, die de proef ervoor al een tweede plaats pakte en nu op zoek was naar de koppositie. In het zadel van KWPN-er Be Gentle zet Hoekstra in een uitgekeende rit 41.56 seconden op de klok en lijkt daarmee bijna verzekerd van de winst.

Met nog twee combinaties te gaan komt dan nog redelijk nieuwe combinatie van Willem Greve en machtig grote hengst Eldorado van Zeshoek. In een rit die niet snel oogt maakt Greve de wending die niemand zag aankomen, waardoor hij op magitrale wijze zoveel tijd wint dat hij Hoekstra met een haarlengte van acht hondersten voor blijft.

De top vijf werden compleet gemaakt door de Ier Cian  O´Connor (Ahmed du Calvaire) en Lorenzo de Lucc (Geisha van Orshof)  die de snelste tijd op de klok zet van 40.73 seconden, maar ondanks zijn balk vijfde word.

Kijk hier voor alle resultaten.