Willem Greve en Jesper Romp op het podium tijdens MET III Tour

Willem Greve en Jesper Romp op het podium tijdens MET III Tour
In Oliva werd vandaag goed gereden door de Nederlanders, maar liefst 5 ruiters die de Nederlandse vlag verdedigen vielen in de prijzen.

Tijdens de 6-jarige was het Oleg Krasyuk(UKR) op de rug van Appolon (v. Pan Am VDL) die met de winst ging lopen in een tijd van 42,48 seconden. Willem Greve was de snelste Nederlander, hij reed samen met Garant (v. Warrant) naar een tweede plaats met een tijd van 43,48 seconden. Niall Talbot en Billy Stirling ( v. Billy Congo)steken met een tijd van 43,70seconden een stokje voor de podiumplaats van Jesper Romp die op een vierde plaats eindigde met Gaetano Musterd (v. Darco) in een tijd van 44,90 seconden.

De top 5 werd aangevuld door Alexander Schill en Delight 60, een Diamant de Semilly ruin, met een foutloze ronde in een tijd van 45,62 seconden.

Mareille van Geel-Schroder en Gerdinieke (v. Bacardi VDL) en Yves Houthackers met Gracieza H (v. Namelus R) behaalden met 1 balkje in de barrage een 9de en 10e plaats.

Bij de 5-jarige paarden was het Jan Distel die met de winst aan de haal ging. Op de rug van Filipo 14 (v. Fidelio du Donjon) wist hij in een tijd van 37,05 seconden door de finish te gaan. Krzysztof Okla (POL) en W Hembla Z werden tweede met een tijd van 38,18 seconden. De derde plaats was voor Anastasiia Yershova (UKR) en Marlon vd Heffinck in een tijd van 41,49 seconden. De beste Nederlandse combinatie in deze proef was HGilde Woudstra die met Castella (v. Castelan I) dubbel foutloos bleef in een tijd van 48,48 seconden.

In de rubriek voor de 7-jarige springpaarden was het Belg Cyril Cools die de rest van het veld ruim achter zich liet. In het zadel bij de BWP'er  Kid Pleasure d'Asschaut (v. For Pleasure) sprong de Belg naar de niet te kloppen tijd van 35.48 seconden in de tweede-fase. Ier Michael G Duffy volgt op een tweede plaats met Quantify (v. Quantum) . Het duo was een stuk langzamer als de winnaar en kwam bijna twee seconden later over de eindstreep

Romp wist nu wel een podium plaats te pakken. In het zadel van de KWPN'er Fiolita sprong de ruiter naar een derde plaats met een foutloze rit in 37.77 seconden.

Uitslagen vind je hier.