Willem Greve en Grandorado TN reserve kampioen op WK Jonge Paarden in Lanaken

Willem Greve en Grandorado TN reserve kampioen op WK Jonge Paarden in Lanaken
Met een totaal van 11 combinaties in de barrage sluit het Wereldkampioenschap Jonge Paarden af in de rubriek voor de zevenjarigen. Op het terrein van Zangersheide in Lanaken is het daar Christian Ahlmann met Solid Gold Z die de titel op naam schrijft. In de barrage konden de ruiters gebruik maken van een aantal lange lijnen.

Samen weten ze hier het Wereld Kampioenschap te winnen door na een geweldige barrage een tijd neer te zetten van 38.34  seconden. Het was uiteindelijk Willem Greve die zich mag opstellen als reserve kampioen met Grandorado TN, het paard dat hij zelf opleidde en die hier een tijd noteerde van 39.49 seconden. Daarmee blijft hij met een minimaal verschil voor op Gudrun Patteet en haar Sea Coast Crystal de L'eau die hier brons pakken in 39.50 seconden.

Als eerste ging van start Olivier Philippaerts in het zadel van de Plot Blue dochter Northern Comme Plot. Helaas kwamen zij op de derde sprong niet uit en kregen daar een balk. De tijd die zij neerzetten was 39,39 seconden en een uiteindelijke 7e plaats.

Christian Ahlmann zien we binnen rijden met Solid Gold Z (v. Stakkato Gold) met wie hij hier foutloos blijft in 38.34 seconden. Zij begonnen ietwat voorzichtig aan de barrage ronde maar versnellen het laatste stuk. We zien hem straks nog een keer met zijn andere troef. Het bleek goed voor de winst!

Willem Greve en de KWPN merrie Gogo (v. VDL Zirocco Blue) gaan er direct voor. Helaas levert dat een balk op aan het einde van de barrage die zij voltooien in 38.41 seconden en een 9e plaats, ook Willen zien we zo nog een keer terug met zijn andere paard. Dan is het de beurt aan de Ier Darragh Ryan met Lackamore Storm die direct aan het begin al 4 strafpunten oplopen. Zij finishen met 13 strafpunten in totaal op de klok.

Patrick Stühlmeyer en zijn BWP hengst For Lauby, een nakomeling van For Passion D Ive Z beginnen rustig aan de barrage. Helaas gaat het mis op de dubbel en komen op zowel de A als B elementen van de sprong komen de balken naar beneden. Ook voor hun dus 8 strafpunten. Julio Arias en Quicksilver (v.Quaid) weten ook niet foutloos te blijven. Ook bij hun gaat het mis op de eerste sprong in de dubbel. 4 strafpunten dus. Zij eindigen op de vijfde plaats.

Gudrun Patteet wist zich ook in deze ronde naar de barrage te rijden, ditmaal rekende ze op haar Sea Coast Crystal de L'eau die hier een fantastische ronde liet zien. Zij komen in 39.50 seconden foutloos aan de finish waarmee ze voorlopig tweede staat.

Willen Greve heeft met Grandorado TN (v. Eldorado vd Zeshoek) nog een ijzer in het vuur en daarmee lukt het wel. Zij komen in 39.49 seconden foutloos aan de finish voorlopig dus tweede.

Ken Balsiger en zijn Heros du Roumaillard (v. Hickstead) houden Zwitserland op koers met een barrage rit. Helaas raken zij na de tweede hindernis even uit balans bij de landing, zij weten zich te herpakken maar op de dubbel valt er dan toch een balk.

Christian Ahlmann weet ook zijn tweede troef Zampano Z (v. Zandor Z) naar de barrage te rijden. Met deze Zangersheide goedgekeurde hengst lukt het helaas niet. Momenteel staat hij met zijn andere troef nog op goud, deze Zampano Z verlaat het veld met 4 strafpunten.

Als laatste in de barrage start Charlotte Bettendorf met de KWPN merrie Gaesbekers Glamour Girl (v. Zirocco Blue VDL). Zij kan nog roet in het eten gooien voor Ahlmann en Solid Gold Z. Dan gaat het mis op de eerste sprong van de dubbel en is het Christian Ahlmann die wint! Bettendorf en Gaesbekers Glamour Girl worden uiteindelijk vierde.

Klik hier voor alle resultaten