Willem Greve en Carambole-merrie Eline absolute top in Oliva Nova

Willem Greve en Carambole-merrie Eline absolute top in Oliva Nova
Zojuist heeft Willem Greve op de MET in Oliva Nova de 1.40m Silver Tour rubriek op naam geschreven. In het flinke deelnemersveld met 64 starts was het sneller als de Sweede Stephanie Holmén en Duitser Jörg Oppermann. Dennis van de Brink liftte mee en eindigde als vierde.

Voor de rubriek over twee fasen had Greve de snelle KWPN merrie Eline (v. Carambole) gezadeld. Met de nakomeling van zijn tophengst Carambole ging Greve al vlot door basis parcours. Maar in de tweede fase werd er nog een extra tandje bij gezet. Het resultaat was een winnende rit in 40.47 seconden. Daarmee was Greve de enige combinatie die onder de 41 seconden wist te blijven. Direct concurrente Holmén kwam met haar H&M Carat Desire (v. Carinjo) klokte 41.20 seconden met haar Holsteiner. Terwijl Opperman in het zadel bij Corelie (v. Chacco-Blue) met een foutloze rit in 42.07 seconden de derde plaats opeiste.

Van den Brink zette ook een sterke rit neer met de hengst El Greco (v. Diarado). Na een rustig basis parcours in 75.70 seconden kwam de klok na een de tweede fase op 42.34 seconden te staan. Dat was genoeg om de vierde plaats veilig te stellen van Fransman Clement Boulanger die met Volpte de La Jarthe (v. Air jordan Z) vijfde werd.

Dat de Nederlanders in vorm waren liet ook Mathijs van Asten zen. Hij werd met zijnKWPN'er Dreambrina (v. Verdi) zevende na een fraaie foutloze rit in 42.52 seconden.

In de 1.35m Gold Tour waren het Kirsten Rikkert en Marielle van Geel-Schroder die hoge ogen gooide. Rikkert wist met haar vertrouwde KWPN ruin Sorrento (v. Kingston) een derde plaast mee te pakken na een rit in 71.84 seconden. Van Geel-Schroder volgt  in 72.42 seconden met de Enjoy (v. Ukato) op de vierde plaats. Winst in de rubriek direct op tijd ging naar Joseph Clayton en de KWPN ruin Carolus K Dhi (v. Indoctro). Het duo klokte 70.46 seconden.

Kijk hier voor alle resultaten.