Wiljan Laarakkers blijft oppermachtig in klasse ZZ en Z in De Peelbergen

Wiljan Laarakkers blijft oppermachtig in klasse ZZ en Z in De Peelbergen
Nadat hij eerder vandaag al tweede kwalificatierubriek voor de kleine/grote finale op zijn naam zette, won Wiljan Laarakkers met zijn Codermie Z (Coriano Z) ook de eerste rubriek. Hij versloeg Jan Janssen met Go Fast (Gaillard de la Pomme) in 58,89 seconden, Janssen deed 59,05 seconden over dit parcours. Teddy van de Rijt volgde met wat afstand (63,09 seconden) op de derde plaats in het zadel van Zazou (Germus R), net voor Corinna Rupp en Quidam's Fire (Quidam's Rubin). Jaime Guerra en Zamia 3 (Aljano) stelden de vijfde plaats veilig.

In de klasse Z was het dan opnieuw Laarakkers aan zet. Deze keer aan het werk met Duchesse de Pomme, een nakomeling van Lambada van Berkenbroeck, wist hij in 50,85 seconden de finishlijn te bereiken. Hiermee bleef hij voor op de 52,6 seconden van Maikel van Mierlo en Follow Up (Andiamo). Annette Wolf en Ewoud J (Tangelo vd Zuuthoeve) wisten derde te worden, Peter Peeters en Eratio (Namelus) verwezen Marc Boes en Lexi Grey (Iemwerden) naar de vijfde plaats.

Maikel van Mierlo wist op zijn beurt dan weer de klasse M op zijn naam de schrijven. Met Gycara, een dochter van Ticalux, zette hij in de barrage een snelle tijd van 21,9 seconden neer. Daar konden dan ook de 23,13 seconden van Marc Boes en Querido (Quarz) niet meer aan tippen, dus zij werden tweede. Ozgur Ozkan reed JK Horsetrucks Divino (Numero Uno) naar de derde stek. Emma Bocken bleef met Estera (Warrant) voor op Judith Vetker, die met Faith WV (Clinton) de vijfde en met Growing Grey WV (Clinton) de zesde plaats bemachtigde.

Klik hier voor alle resultaten.