Vrieling wint aartsmoeilijke CSI1* Grand Prix van Ommen

Vrieling wint aartsmoeilijke CSI1* Grand Prix van Ommen
In Ommen werd zonet de 'Prijs Stoeterij Sterrehof' afgewerkt. Deze rubriek was de Grand Prix van de CSI1* competitie en stond tot 1m40 hoog gebouwd. De zestig deelnemende combinaties kregen een pittige eerste ronde voorgeschoteld: slechts acht van hen slaagden erin om het hout onaangeroerd te laten en keerden terug voor de barrage.

In die barrage was het uiteindelijk onze landgenoot Jur Vrieling die naar de overwinning snelde. Vrieling en Etoulon Vdl (v. Toulon) lieten alle balken in de lepels en finishten in 38,81 seconden, een tijd die geen enkele andere combinatie kon evenaren.

De tweede plaats was voor de Amerikaan Lucas Porter die aan een erg sterk concours bezig is in Ommen. Met zijn 10-jarige Zangersheide hengst C Hunter (v. Cassini II) bleef hij van het hout en finishte in 42,56 seconden. Enkel de top twee kon de nul op het scorebord houden. De snelste tijd kwam van Sjaak Sleiderink. Hij klokte met Enjoy 102 (v. Dubai) weliswaar in de snelste tijd af, maar een springfout weerhield hen van de eerste plaats. Uiteindelijk waren ze met hun tijd van 37,51 seconden wel de snelste vierpunter en dat leverde hen dus nog een derde plaats op.

De top vier werd vervolledigd door Hendrik-Jan Schuttert en Bart Bles. Schuttert tikte met Exception Hs (v. Quasimodo Z) één balk uit de lepels en finishte in 38,60 seconden. Ook Bles en Waylotte Ddh Z (v. Wolisco) kregen één springfout en finishten in 39,27 seconden.

Klik hier voor de resultaten