Von Eckermann wint op de opening van Beerbaum zijn nieuw complex

Von Eckermann wint op de opening van Beerbaum zijn nieuw complex
De opening van het splinternieuwe paardensportcomplex van Ludger Beerbaum in Riesenbeck (Duitsland), werd afgelopen weekeinde gevierd met een hengstenshow en internationale springrubriek. Diverse topruiters kwamen speciaal over naar Duitsland om er deel te nemen aan deze proef. Beerbaum zijn stalruiter Henrik von Eckermann won uiteindelijk met Crespo PKZ (v. Cornet Obolensky). In een tijd van 40.35 seconden behaalden zij in het 1.50m parcours de snelste tijd. Philip Rüping en Carlsson (v. Carpalo) volgden in 41.92 seconden op de tweede plaats voor Patrick Stühlmeyer en Canturado (v. Canturo) die derde werd. Marcus Ehning en Cornado NRW (v. Cornet Obolensky) eisten de vierde plaats op, gevolgd door Olympisch kampioen Steve Guerdat (Zwitserland) en Calmando (v. Calido I) op de vijfde plaats.

Gerco Schröder kwam eveneens aan start tijdens deze wedstrijd, maar speelde met zijn Glock’s Zaranza (v. Karadansj) verder geen rol van betekenis.
Schröder verliet speciaal het 2 sterren concours van Bonheiden om op de opening aanwezig te zijn. Guerdat kwam dan weer overgevlogen vanuit Arezzo waar hij momenteel op de Toscana Tour vertoeft.

Naast de springwedstrijd en hengstenshow stonden ook demonstraties van dressuuramazone Isabell Werth en een voltigeclinic met Patrick Looser op het programma.