Vincent Voorn springt zich in de prijzen in Oliva

Vincent Voorn springt zich in de prijzen in Oliva
Nadat de proeven gisteren werden afgelast door het slechte weer, kon de wedstrijd vandaag gewoon verder gaan in het Spaanse Oliva. Vincent Voorn haalde als beste Nederlander nog net de prijzen met de Quidam's Rubin-zoon, Quinlan. Het duo finishte foutloos in 34,36 seconden, goed voor de elfde plaats.

Maar liefst 47 combinaties kwamen aan de start in deze 1.45m kwalificatie. De winst was er voor Frankrijk's Julien Epaillard met de 13-jarige Cristallo A LM (v. Casall). Het duo kruiste de eindmeet foutloos in 30,54 seconden. Holly Smith volgde op de tweede plaats met Quality Old Joker na een foutloze finish in 31,42 seconden.

Ierland's Alex Duffy sloot het podium af met de Cruising-ruin, Wce Cruco. De top vijf werd  vervolledigd door Janne Friederike Meyer (Chloe) op vier en Aldericj Cheronnet (Tanael des Bonnes) op vijf.

Verder haalde ook Celine Schoonbroodt de finish met en foutloze barrage. In het zadel van Carteno Z (v. Caretano Z) moest ze zich wel tevreden stellen met een 22ste plaats.

Equteam-ruiter, Jean-Christophe De Grande sprong als beste Belg nog net binnen de prijzen. Op de rug van de Berlin-zoon, Belano Vd Wijnhoeve Z kruiste hij de eindmeet foutloos in 34,85 seconden, goed voor de 12de plaats. Het duo won vorig jaar nog de Beker van België bij de 7-jarigen in Gesves.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN