Vincent Voorn snelt naar een derde en zevende plaats in Bonheiden

Vincent Voorn snelt naar een derde en zevende plaats in Bonheiden
Net na de middag werd in Bonheiden de 1.40m GP-kwalificatie verreden. In deze proef tegen de klok kwamen maar liefst 120 combinaties aan de start. Doordat er meer dan 100 deelnemers zijn, is de organisatie verplicht om twee klassementen op te stellen. Zo zijn er achteraf dus twee winnaars.

Thierry Goffinet, die vandaag al tweede werd bij de zesjarige paarden, reed de tienjarige hengst Navarro UK (v. Darco) supersnel naar de eerste plaats. In een tijd van 64.58 seconden bleef hij ver voor de concurrentie. Hij moest deze overwinning delen met de Britse Laura Mantel en Glory B V (v. Caretino Glory). Zij kwam foutloos over de eindstreep in 66.30 seconden. Op de tweede plaats zagen we Francesca Capponi met Magical JW (v. Lupicor) en Mauricio Ruiz met Verona VII (v. Gerlinus). Zij reden foutloos rond in respectievelijk 68.24 seconden en 69.01 seconden. Onze landgenoot Vincent Voorn en de Ier Trevor Been werden beiden derde. Voorn bleef van het hout met Quinlan (v. Quidam's Rubin) in 69.24 seconden. Trevor Been wist dezelfde prestatie neer te zetten met Bombay (v. Lord Z). Vorige week waren er nog twee overwinningen in Bonheiden voor de Ier en de schimmelmerrie.

Op de vierde plaats zagen we Jean-Christophe De Grande (Ugo du Manoir de Clavier) en David Malfait (Hunters Conlypso II) terug. Ann-Carton Grootjans (Funky Music) en Pilar Cordon (Armani de Maraichers) eindigden op de vijfde plaats.

Vincent Voorn eindigde met de zevenjarige hengst Dante (v. Padinus) ook nog op een zevende plaats. Met deze KWPN'er bleef hij foutloos in 72.76 seconden. Aniek Poels en Costa Date (v. Vingino) zagen we terug op de tiende plaats.

In de 1.30m proef was er een negende plaats voor Lars Kersten en de schimmelmerrie Dobbey (v. Zirocco Blue VDL). Deze proef werd gewonnen door de Belg Frederik Cattebeke en Zirikit (v. Berlin).