Veilige start voor Nederlandse Young Riders op het EK

Veilige start voor Nederlandse Young Riders op het EK
Tijdens de eerste kwalificatie op het Europees kampioenschap in Fontainebleau voor Young Riders domineerden de Belgische springruiters. In deze 'Speed & Handiness' van 1.45m haalde Dieter Vermeiren halfweg de proef de leiding met de 10-jarige Zangersheide-ruin, Kingston Town 111 (v. Kashmir van SChuttershof). Samen met de schimmel klokte Vermeiren foutloos af in 73,82 seconden. Landgenoot Gilles Thomas was echter overtuigd dat het beter kon en verbeterde de tijd van Vermeiren met ruim drie seconden.

In het zadel van de 14-jarige Conaro (v. Con Capitol) klokte Thomas foutloos af in 70,77 seconden. Individueel volgden twee Britten de Belgische leiders op. Harry Charles strandde op de derde plaats met de 13-jarige sBs-ruin, Vivaldi du Dom (v. Casall) na een foutloze omloop in 74,22 seconden. Graham Babes volgde op de vierde plaats met de 12-jarige KWPN-ruin, Boucheron (v. Valentino).

Tristan Marchal zorgde voor het beste Nederlandse resultaat. Op de rug van de Sandro Boy-zoon, Sambucca snelde Marchal foutloos door de finish in 79,00 seconden, goed voor een 18de plaats. Ook Kars Bonhof hield het foutloos met de 10-jarige ruin, Zentos (v. Zento). Delphine Klopper speelde op veilig met Gladdys vd Lindehoeve Z.

Sanne Thijssen noteerde een snelle chrono van 73,88 seconden maar tikte daarbij twee balken uit de lepels met de 9-jarige Expert (v. Tangelo vd Zuuthoeve). Ook Veronique Morsink noteerde twee springfouten met Faithfull (v. For Keeps).

(video's)

Klik hier voor de resultaten

https://www.youtube.com/watch?v=mEkjoploJQc&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=RNoHomH6rxk&feature=youtu.be