Van Grunsven had overwinning in zicht bij Saut Hermès

Van Grunsven had overwinning in zicht bij Saut Hermès
Terwijl er op veel plaatsen al buiten gesprongen word is van het weekend in Parijs één van de laatste indoor wedstrijden aan de gang. En op het Saut Hermés onder de glazen koepel van het Grand Palais ligt het niveau hoog. Zo ook vanochtend tijdens de Les Talents Hermès U25 prijs waar zich maar liefst 14 van de twintig combinaties wisten te plaatsen voor de barrage.

Onder vele combinaties was Jens van Grunsven de enige die Nederland vertegenwoordigde.En op wat voor een manier deed de jonge Oranje ruiter dat! Samen met zijn merrie Cika ging Van Grunsven als een speer door het parcours en kwam bijna twee seconden onder de winnende tijd over de finish. Helaas viel er onderweg een balk waardoor hij met zijn rit in 38.74 seconden niet eerste,  maar achtste werd.

De winst in in de rubriek die bomvol zat met opkomend talent werd gedeeld tussen Emanuele Massimiliano Bianchi en Eveline Tovek. In het zadel bij zijn KWPN schimmel merrie Zycalin W (v. Berlin) zette de Italiaan een foutloze rit van 40.44 seconden neer. De Zweedse Tovek deed met Quaira M (v. Quidam's Rubin) exact hetzelfde. De derde plaat ging naar de Britse Jessie Drea en haar Iers gefokte hengst Mullaghrdin Touch the Stars (v. Touchdown)

Kijk hier voor alle resultaten.