Van der Vleuten: “Verdomme wat zat ik er dicht bij. ”

Van der Vleuten: “Verdomme wat zat ik er dicht bij. ”
“Verdomme wat zat ik er dicht bij. Maar de tweede plaats staat hartstikke mooi op de lijst met prestaties van Verdi.” Maikel van der Vleuten (Someren) heeft met Verdi TN een superieure prestatie geleverd door tweede te worden in een van de meest prestigieuze en hoogst gedoteerde Grote Prijzen van de springsport.

“Verdomme wat zat ik er dicht bij. Ik heb in de barrage een strakke ronde gereden en heb geprobeerd nul te blijven. Achteraf had ik een galopsprong minder moeten maken. Naar de laatste hindernis was Verdi een beetje los aan de voorkant en begon hij wat te zwieberen. Dat scheelt zo een paar tienden van een seconde.”

“Maar nu ben ik echt ongelooflijk tevreden. Er is altijd maar een enkel paard dat er hier in de Grote Prijs foutloos over springt. Dit staat echt hartstikke mooi op de lijst van Verdi. Hij verdient dit gewoon.” De Grote Prijs van Calgary is een van de klassiekers van de springsport en elk jaar een bijzonder zware opgave voor ruiter en paard. Maikel prijst zijn hengst die al jaren tot de allerbeste paarden van de wereld behoort. “Je voelt gewoon als je hier rijdt dat Verdi meer dan een gemiddeld paard is. Dit is echt super.”