Van der Schans op toppositie tijdens openingsrubriek Indoor Brabant

Van der Schans op toppositie tijdens openingsrubriek Indoor Brabant
Tijdens de eerste internationale springproef vandaag op het CSI5* Indoor Brabant is Wout-Jan van der Schans goed van start gegaan met een tweede plaats. Winst in de Brabanthallen van Den Bosch was er voor de Belg Pieter Devos .

Over het 1m40 hoge parcours direct op tijd was het Devos die met de 13-jarige Couscous van Orti (v. Nabab de Reve) iedereen het nakijken gaf. Het duo was ruim 2 seconden sneller dan Wout-Jan van der Schans die Zorro (v. Numero Uno) verdienstelijk naar een tweede plaats stuurde in 56.71 seconden. Katharina Offel werd derde met B Once Z (v. Baloubet de Rouet).

Naast Van der Schans deden Ivo Biessen, Gert Jan Bruggink, Harrie Smulders, Piet  Raijmakers Jr en Maikel van der Vleuten tevens goede zaken voor Nederland. Biessen sprong met de KWPN hengst Zojasper (v. Concorde) naar een vierde plaats voor Bruggink die met de nog altijd in topvorm verkerende Cash Junior (v. Cash) vijfde werd.

Smolders finishte met Aiyetoro (v. Concorde) op de zevende plaats achter de Zweed Henrik vonn Eckemann.  Terwijl Maikel van der Vleuten en VDL Groep Quatro (v. Quaprice) de top tien afsluit net achter Raijmakers Jr die Cosun (v. Up to Date) in 65.44 seconden naar de negende plaats reed.

Kijk hier voor alle resulataten.

devos-winner-brabant15