Valkenswaard United neemt de leiding in Global Champions League in Cascais

Valkenswaard United neemt de leiding in Global Champions League in Cascais
Het team van Valkenswaard United heeft de leiding genomen gisterenavond in Cascais nadat het team Miami Glory was gediskwalificeerd wegens een FEI-regel.

Tweede plaats was voor het Mexicaanse team Amigo's, de dubbele foutloze ronde van Henrik von Eckermann en zijn Paris Panthers heeft hen daarbij geholpen. Jack Towell and Lillie Keenan waren goed voor een tweede plaats en het duo van Valkenswaard United Marcus Ehning en Bertram Allen waren derde.

De spectaculaire winnende ronde van Miami Glory ruiter Scott Brash en Hello Forever  bracht het team een volledige foutloze eerste ronde op. Maar de FEI heeft Scott gediskwalificeerd omdat er een bloedspoor gevonden was op zijn paard, maar ze benadrukten dat het paard ongedeerd was. Mede oprichter Jan Tops heeft toegelicht dat ook de andere ruiters weten dat Scott veel zorg biedt aan zijn paarden. "Het is een regel waar de FEI aan moet werken".

Harrie Smolders die voor Hamburg Diamonds rijdt heeft 2 super foutloze rondes gereden op zijn paard Capital Colorado maar zijn teamgenoot Jos Verlooy kon hem niet even goed bijstaan dus zo kwam het team op een 6e plaats.

Het team Doha Fursan Qatar had het voordeel om hun tweede ronde te starten met 0 strafpunten. Maar Sheik Ali Al Thani had een teleurstellend voorval op hindernis 4 met alle balken naar beneden en eindigde zijn parcours in 9 strafpunten. 5 strafpunten voor zijn teamgenoot liet het team naar de 5e plaats zakken die avond.

Het team van St Tropez Pirates stond aan de leiding in de Global Champion League, maar beide ruiters Julien Epaillard and Simon Delestre namen een heel wat aantal strafpunten mee, en zo kwamen ze op een 3e plaats.

De Global Champions League trekt nu naar Chantilly in Frankrijk, hier kan een verschuiving binnen teams voorkomen omdat er een wissel is tussen de ruiters onderling om elkaar wat af te lossen.

Volledige ranking vindt u hier.