Tweede plaats voor Johnny Pals in Vilamoura, Doron Kuipers op zes

Tweede plaats voor Johnny Pals in Vilamoura, Doron Kuipers op zes
In Portugal loopt de 'Vilamoura Champions Tour 2016' stilaan op zijn einde. Vandaag staan er nog verschillende CSI3* proeven op het programma, waarvan er twee reeds zijn afgewerkt. Deze middag wordt ook de grote prijs nog verreden. Het waren de Portugezen die erin slaagden op zowel de 1,30m als de 1,40m rubriek op hun naam te schrijven.

In de 1,30m rubriek was het Ricardo Gil Santos die met Venus C (Silver Kranich) naar de overwinning snelde in deze proef die direct tegen de klok gereden werd. Het duo kwam over de eindmeet in 51,93 seconden. Hiermee was hij ruim sneller dan de Spanjaard Pascal Levy die met Balou (Balou du Rouet) op de tweede plaats eindigde. Ook zij legden een foutloze omloop af in 53,34 seconden. De Portugees Duarte Seabra vervolledigde de top drie. Hij reed Axelle MZ in 54,29 seconden naar de eindmeet.

Harriet Nuttall eindigde op de vierde plaats met Highland Cruiser II (Cougar). Zij sprongen een foutloze omloop in 54,92 seconden. De vijfde plaats ging naar Ricardo Gil Santos en C'Est Moi. Zij kwamen in 55,24 seconden over de eindmeet.

Voor Doron Kuipers was er een mooie zesde plaats met Cacharel Z (Crown Z). Zij sprongen een foutloze omloop in 57,28 seconden.

Ook in de 1,40m proef ging de eerste plaats naar een Portugese combinatie. Marina Frutuoso De Melo reed Cantano (Cascavelle) in 63,89 seconden naar de overwinning. De tweede plaats ging naar onze landgenoot Johnny Pals met Captain Cooper (Cooper van de Heffinck). Zij sprongen een mooi nulrondje in 64,52 seconden. Hugo Tavares vervolledigde de top drie met Bill (Cavalier). Zij kwamen in 65,04 seconden over de finish.

Frantz Ducci eindigde op de vierde plaats met C Lena du Grand Champ (Cardento). Gilbert Böckmann en Semper Fi 4 (Stakkato) namen de vijfde plaats voor hun rekening.

Klik hier voor de resultaten