Timothy Hendrix is Britten te snel af in Bolesworth

Timothy Hendrix is Britten te snel af in Bolesworth
De eerste sprongen zijn gesprongen in het Britse Bolesworth. In het zadel van de Belgisch-gefokte Jewel LVP (Berlin x Contender) sprong Nederland's Timothy Hendrix naar de overwinning in de openingsrubriek. Met de sprongen gebouwd over een hoogte van 1.30m, snelde Hendrix naar de overwinning in 32,59 seconden.

De Britse Gerogrie Crumley volgde op de tweede plaats met haar Belgische merrie Haifa O.L. (Dulf van den Bisschop x Hornet Rose). De Britse klokte foutloos af in 34,20 seconden en ging zo bijna drie seconden voor op de Amerikaanse Kerry Mc Cahill.

Mc Cahill kruiste de eindmeet met de 9-jarige Belgische Erco Van t Roosakker-zoon, Important de Muze. Na een finish in 37,10 seconden ging Mc Cahill Vicky Burns voor. Burns en de Nederlandse zuin, Denzel II (v. Cantos) strandde net buiten het podium op de vierde plaats.

De top vijf werd afgewerkt door Sienna Charles met Chaitanya Z  (Cartani x Athlet Z). De Nederlandse Stefanie van den Brink (Fortaleza, v. Sydney) hield het hout in de lepels. Na een chrono van 42,10 seconden haalde ze de 14de plaats.