Thuisoverwinning in eerste rubriek CSIO5* La Baule

Thuisoverwinning in eerste rubriek CSIO5* La Baule
Het waren vanmorgen de Fransen die op kop stonden tijdens de 1.45m openingsrubriek van het CSIO5* La Baule. In de rubriek direct op tijd vloog Julien Epaillard naar de overwinning en liet landgenoot Mathieu Billot en Duitster Felix Hassmann flink achter zich.

Slecht 60.50 seconden had Epaillard nodig met de 11-jarige Sherrid De La Nutria LM (v. Diamant De Semilly) om de rest van het veld voor te blijven. Billot volgde met de Frans gefokte Saphir Des Chayottes (v. Diamant De Semilly) in 62.68 seconden op plaats twee. De Franse ruiter was ietsje sneller als Hassmann die met de Westfaalse merrie Chicca 31 (v. Clearway) 63.13 seconden nodig ha om het parcours te overwinnen.

Samantha McIncoth tekende met Estina (v. Haertbreaker) voor de vierde plaats. Samen met de BWP-merrie was ze in 64.06 seconden te sterk voor de Francaise Alexandra Paillot die met Tonio La Goutelle (v. Ogrion Des Champs) de top vijf compleet maakte.

Wout-Jan van der Schans bleef ook foutloos met de 9-jarige D'Angelo (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Samen met de nog jonge KWPN'er maakte Van der Schans er een rustige ronde van en finishte nét binnen te tijd op 75.98 seconden als 26ste in de rubriek.  Leopold van Asten hield zijn twee paarden ook van het hout, maar liep in beide omlopen één tijdfout op.

Kijk hier voor alle resultaten.