Stormachtige editie Grote Prijs van Gelderland gewonnen door Albert Zoer

Stormachtige editie Grote Prijs van Gelderland gewonnen door Albert Zoer
Tijdens een onwaarschijnlijke en niet te voorspellen wedtrijd was won Albert Zoer zojuist de Grote Prijs van Arnhem. In een barrage met drie combinaties sprong de Zoer naar winst voor Jonhy Pals, de Peruviaan Alonso Valdez Prado werd verrassend derde.

Of het nu was tijdens een rit van één van de Nederlandse favorieten of tijdens de storm die over het Sportcentrum Papendal trok was. Iedereen hield zijn hart vast vandaag tijdens de uitermate spannende en turbulente wedstrijd vandaag in Arnhem tijdens Outdoor Gelderland. Met oog op komst van de storm ving de hoofdrubriek vandaag een uur eerder aan, toch was het niet genoeg om de storm te ontlopen en moest de wedstrijd gestaakt worden met nog vier combinaties te gaan.

Tot dusver waren er ook nog maar drie combinaties foutloos in het veld van 45 top combinaties. Er werden dan ook veel fouten gemaakt en het Nederlandse publiek zag vele topfavorieten zoals Jeroen Dubbeldam, Leon Thijssen, Bart Bles en Willem Greve, die vrijdag nog op geweldige wijze won, niet foutloos de overkant halen.

Pas in de zeventwintigste rit is het Johny Pals die een foutloze omloop weet neer te zetten met Vignet en het publiek doet laten ontploffen van vreugde. Wanneer Albert Zoer zich meer dan tien combinaties later aansluit bij Pals ziet het er voor Oranje goed uit. Alonso Valdez Prado is de enige  buitenlandse combinatie die tot de barrage weet door te dringen.

Na wat stormschade herstel en verankering van de hindernissen is het Pals die als eerste aan de start komt in de barrage. Daar ziet Pals zijn Heartbreaker zoon een balk uit de lepels tikken en zet de deur open voor winst van Zoer of Prado wanneer deze een foutloze rit neerzetten. Het Nederlandse publiek kan dan ook wel door de grond zakken wanneer ze Albert Zoer en Gigolo een zelfde fout zien maken op de eerste oxer van de dubbel. Wel zet het duo een snelle tijd van 42.85 seconden neer en neemt dan de leiding over van Pals.

Als laatste starter zit de Peruviaan in een luxe positie op zijn Ferrero van Overis (v. Dacro) en kan de winst in de Grote Prijs van Gelderland mee naar huis nemen met 'slechts' een foutloze rit. Dat is Alonso dan ook duidelijk van plan en hij stuurt op rustige wijze zijn BWP-er door het parcours. Maar net wanneer het de eerste plaats al lijkt te zijn uitgereikt valt de balk op de laatste sprong, waardoor hij genoegen moet nemen met een derde plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.