Stevige start van de dag voor Nederlanders in Lier

Stevige start van de dag voor Nederlanders in Lier
Vanochtend ging het Azelhof van start met de Prijs Van Ende-Roxy, een tweesterrenrubriek over een hoogte van 1,35m met twee fases. Van de 38 combinaties mochten slechts zestien aan die tweede fase beginnen, en slechts zeven bleven dubbel foutloos. De beste van deze foutlozen was de Belgische Catherine Van Roosbroeck met Feegasus, een KWPN-gefokte zevenjarige merrie. Het duo wist in 32,65 seconden de tweede fase te voltooien, en bleef zo voor op de Duitse Louisa Müller en Con Vento (Converter). Müller bereikte de finish in 33,27 seconden. Voor haar landgenote Kathrin Stolmeijer en Elan (Canturano) was er een derde plaats na een tweede fase van 33,86 seconden.

Kelly Jochems eindigde als beste Nederlandse starter in deze proef. Met Flying Jackie wist ze foutloos te blijven in 38,89 seconden en werd zo vijfde.

Klik hier voor het volledige resultaat.

Deze rubriek werd vervolgd door de Prijs Eurohorse voor vijf- en zesjarige paarden. Ook hier vierde het thuisland zege, dit keer met Neal Vanderwegen en Eduard JH Z, een zoon van Emerald Van 't Ruytershof. Nick van der Graaf en KWPN-hengst Happiness (Darco) volgden op een snelle tweede plaats voor Nederland. Ook op de derde plaats wapperde de Nederlandse vlag. Kim Emmen en Gaetano Musterd, eveneens een zoon van Darco, werden derde.

Klik hier voor het volledige resultaat.