Stefanie Van Den Brink wint op sensationele wijze Grote Prijs van Opglabbeek

Stefanie Van Den Brink wint op sensationele wijze Grote Prijs van Opglabbeek
In Sentower Park stond vanmiddag nog de 'Grote Prijs Gemeente Opglabbeek' op het programma om een druk internationaal weekend af te sluiten. Niet minder dan 70 combinaties waagden zich aan dit 1,45-1,50m parcours. Uiteindelijk moest een barrage met elf combinaties bepalen wie met de overwinning naar huis ging.

Het leek er lang op dat Abdel Said met de overwinning naar huis zou gaan, maar daar stak onze landgenote Stefanie Den Brink op het laatste moment nog een stokje voor. Zij deed met haar tijd van 39,21 seconden net iets beter dan de Egyptenaar en eindigde zo op de eerste plaats met de 10-jarige Merida 8 (v. Metropole). Abdel Saïd en Imke 11 (v. Der Senaat 11) moesten genoegen nemen met de tweede plaats. Zij sprongen een foutloze omloop in 39,71 seconden. De derde plaats ging naar de Belg Christophe Vanderhasselt. Hij sprong een nulronde met Gino Van De Vrunte (v. Karioka Del Follee) en kwam na 40,19 seconden over de eindmeet.

Wesley Mulder eindigde met zijn 10-jarige hengst Twister de la Pomme (v. Darco) op de vierde plaats. Dominique Hendrickx vervolledigde de top vijf met zijn Bacardi des Hauts (v. Rexar Du Houssoit).