Stefanie Heins knap derde in de hoogste proef van de dag tijdens CH Wolden

Stefanie Heins knap derde in de hoogste proef van de dag tijdens CH Wolden
Deze namiddag rond de klok van 14.00 u betraden de Golden Tour ruiters van het CH Wolden de arena om hun kwalificatieproef voor de grote prijs te springen over een hoogte van 1.40m.

De Ierse ruiter Neal Fearon zette zijn Chacco- Blue zoon Cohiba VDL tot grote spoed aan en dat werd beloond met een eerste plaats. Neal realiseerde de snelste tijd en dat waren 63.88 seconden. De Canadese amazone Vanessa Mannix kwam een halve seconde later door de eindmeet. Zij had Dooley's Deluxe ( Dinglinger) onder het zadel. Stefanie Heins was de eerste Nederlandse combinatie in de top 5. Silverado ( Orlando) realiseerde samen met Stefanie de tijd van 64. 97 seconden. Goed voor een derde plaats. Met één seconde verschil bezette Doron Kuipers met Zucces ( Gerlinus) de vierde plaats. De top vijf sluiten we af met de Amerikaanse Katherine Strauss met All In ( Aachen). Verder in de top 10 vinden we nog 3 Nederlandse combinaties. Op plaats zes eindigde Dennis Van Den Brink met Doreusa ( Phin Phin), Albert Zoer neemt samen met Gigolo ( Cicero C) de zevende plaats voor zijn rekening. Sjaak Sleinderink sluit de top 10 met Dexter R ( Namelus R).

De laatste proef van de dag was er eentje voor de Silver Tour ruiters over een hoogte van 1.35m. Er verschenen 2 ruiters uit Saoedi- Arabië aan de start en ze namen prompt de eerste 2 plaatsen voor hun rekening. De snelste van de 2 was Abdullah Alrajhi met zijn Cornelexs ( Acobat II). Dit duo liet de chrono stoppen met tikken op 53.56 seconden. Khaled Abdulrahman Almobty stond haast 3 seconden toe op de winnende tijd. Desert Storm II ( Clinton I) deed zijn naam dus net niet alle eer aan en moest tevreden zijn met de tweede plaats. Jana Wargers zette Afrah 4 ( Coriano) op plaats drie in 58.58 seconden. Eveneens voor Duitsland vinden we Manuel Feldmann met Limbo W ( Limbus) in 58.65 seconden op de vierde plaats. Bert- Jan Zuidema strandde met Fleurbella V ( Diarado) voor eigen publiek op de vijfde plaats. Maureen Bonder en CsF Mr. Kroon ( Kroongraaf) vinden we op de zevende plaats terug. Michiel Brusse nam met Rihanna ( Acolino) de achtste plaats in beslag. Kim hoogenraat en Donatella L' espoir ( Quasimodo Z) vinden we op plaats negen. De top tien sluiten we met Maud Roosendaal en Fancy Roos VDL ( Baltic VDL).

De " thuisrijders" zijn in grote vorm. Dat beloofd voor de komende dagen.

Klik hier voor de resultaten.