St Tropez Pirates houden London Knights en Valkenswaard United achter zich in de LGCT van Berlijn

St Tropez Pirates houden London Knights en Valkenswaard United achter zich in de LGCT van Berlijn
In Berlijn streden de LGCT-teams zonet voor de overwinning in de tweede ronde van de Longines Global Champions Tour of Berlin, na hun overwinning gisteren dreven de ruiters van Valkenswaard United de druk op voor de London Knights die tot nu toe het klassement leidden. Vandaag moesten ze die winst toch afstaan en eindigden ze later op het podium.

Pieter Devos reed vandaag opnieuw voor de St Tropez Pirates, waar hij gisteren aan de start kwam met Apart zadelde hij vandaag Claire Z (Clearway) en ook met dit keer wist hij het foutloos te houden. Teammate Edwina Tops-Alexander hield het ook foutloos vandaag wat het teamtotaal opnieuw op 0 houdt. En hen de overwinning na deze tweede ronde oplevert.

Na het wegtikken van een ongelukkige balk gisteren wisten Olivier Philippaerts met H&M Legend of Love (Landzauber) en Martin Fuchs met Clooney 51 (Cornet Obolensky) het vandaag dubbel foutloos te houden. Wat het teamtotaal op vier strafpunten hield. Het hielp het team naar de tweede podiumplaats in Berlijn.

Het team blijft wel aan de leiding van het algemene klassement, ze behouden een voorsprong van 21 punten op Valkenswaard United.

Marcus Ehning zadelde Comme Il Faut (Cornet Obolensky) voor de tweede ronde, het duo hield het foutloos en verdedigde zo samen met Alberto Zorzi en Fair Light van T Heike (Vigo D Arsouilles) Valkenswaard United. Zorzi tikte een balk weg wat het team naar de derde plaats verwees.

 

Individueel

Na zijn winst gisteren wist Olivier Philippaerts ook vandaag weer bijzonder sterk te rijden voor het individueel klassement. Hij deed opnieuw beroep op zijn Landzauber-merrie H&M Legend of Love, het duo snelde in 63,07 seconden door het parcours heen en eindigde daarmee op de tweede plaats.

Hij moest Kevin Staut en For Joy van't Zorgvliet HDC (For Pleasure) voor zich duldden, het duo was een kleine drie seconden sneller.

Marcus Ehning vervolledigde het podium met Comme Il Faut (Cornet Obolensky), zij werkten het parcours in 65,79 seconden af.

Klik hier voor de individuele uitslagen.
Klik hier voor de teamresultaten.

Klik hier voor de Team Tussenstand na Berlijn.