Spierwitte volbloed wint op de Amerikaanse renbaan

Spierwitte volbloed wint op de Amerikaanse renbaan
Deze zeer opvallende 4-jarige spierwitte hengst, Wear the Mask (Airdrie Apache), heeft zijn tweede race gewonnen op de Amerikaanse renbaan. Samen met jockey Megan Fadlovich wisten ze de overwinning met 2 lengten verschil binnen te slepen op de Mahoning Valley Race Course. De overwinnende tijd was 1:46.42 op de 1 mijl en 70 yard (1,7km).

Wat vooral opvalt aan deze jonge hengst, naast zijn twee gewonnen races, is zijn spierwitte kleur. Minder dan 1% van alle geregistreerde volbloeden zijn wit. De reden dat deze witte kleur nauwelijks voorkomt, ligt behalve in de genen van de volbloed, ook aan de fokkers. Witte paarden winnen namelijk zelden tot nooit.  Het is zo een 5 jaar geleden dat er voor het laatst een schimmel als eerste over de finishlijn kwam.

Echter heeft eigenaar Berva Megson uit Kentucky meer dan twintig van deze spierwitte renpaarden. Haar elfjarige dekhengst El Romeo (Storm Cat) die ter dekking staat op de Megson Farm, is eveneens wit.

De vader van Wear the Mask, die overigens nooit een race gewonnen heeft, heeft een nog zeldzamere kleur, namelijk: sabino.

 

Kijk voor foto's op Horsetalk.